Oprettet: 7. september, 2016 Kl. 23:32:51, Sidst opdateret: 12. september, 2016 at 10:00:59

Carina mig her og Karina mig der

Når man siger Karina eller Carina så må man også sige Liberal Alliance. Den føste Carina sag var sagen om fattig Carina. Så kom sagen om Karina Pedersen hvis bog “Helt ude i hampen” udkom Tirsdag d. 23 august 2016 og som skabte en del furore da der sås tvivl om hendes troværdighed.
helt-ude-i-hampen

Karina Pedersen
Karina Pedersen

Hendes yderst liberale holdninger har også skabt stor furore.
At hendes bog skal så minutiøst faktacheckes på denne måde, er bare fordi hun har en anden holdning end flertallet, vil jeg håbe. Det synes jeg ikke er rimeligt. Jeg er ikke enig med hende, men jeg synes ikke at pressen har været fair.
Der sættes spøgsmålstegn ved ting hun slet ikke har skrevet om. Al den kritik bære kraftig præg af at mange journalister og chefredaktører slet ikke har læst bogen. Det synes jeg er så tåkrummende så det gør helt ondt. Jeg har læst bogen og den handler stort set kun om hendes mor, der ringer til Karina hele tiden, og så om hendes to brødre. Det jeg synes journalisterne skulle spørge hende om er, hvorfor hun tager telefonen når hendes mor ringer hele tiden, når nu hun forbander sin mor langt væk og er træt af at høre morens gentagelser og morens gentagende dumme handlemønstrer. Men så havde der jo ikke været en bog at skrive der netop handler om at moren ringer hele tiden. Det er der jeg synes troværdigheden kan lide et knæk. Jeg tænkte tit da jeg læste bogen: “lad dog være med at tage den telefon”. Men journalisterne kan jo ikke stille spørgsmålstegn ved det, da de ikke har læst bogen. Men stille spøgsmålstegn ved ting hun ikke har skrevet om eller om ting der næsten ikke skrives om, det kan de finde ud af.
Jeg synes at da jeg havde læst den første halvdel af bogen, som er underholdende, synes jeg den sidste halvdel af bogen bare er gentagelser af første halvdel og det bliver til sidst trættende.
De tre personer Karina fortæller om: hendes mor og to brødre sætter sig tit i svære situationer uden de har tænkt på de fremtidige konsekvenser. F.eks. da hendes ene bror tager til Thailand og så pludselig står langt hjemmefra uden penge og ikke kan komme hjem, hans visum er udløbet og nu står til at komme i et thailandsk fængsel. Så dumme mennesker der sætter sig i så svære situationer og overhovedet ikke lære af deres erfaringer og vil have andre til at rede dem, når de er selvforskyldte i at have fået enden på komedie, har jeg ikke meget til overs for. Jeg kendte en gang til en der var hashmisbruger og så gerne ville have en stor hund i en 1. værelses lejlighed hvor man ikke måtte have hund. Så jeg er ikke overrasket over de beskrivelser der er i Karinas bog. Men hendes holdning om at alle sagsbehandleres stillinger skulle lukkes og al offentlige ydelser skulle stoppe, det er jeg ikke enig i. Al den snak om Karinas troværdighed giver jeg Berlingskes chefredaktør Tom Jensen ret i, er helt ude af proportioner og bære som sagt tydeligt præg af, at mange der udtaler sig i denne sag ikke har læst bogen. Tom Jensen har i en video jeg har her på siden sagt at han heller ikke har læst hele bogen. Tåkrummende det er det sgu. Skal det være dybdeborende journalistik – vorherre bevares det er sgu for tyndt. Excuse my french.
De efterfølgende dage efter udgivelsen, deltager Karina Pedersen i en række interview. Hun kritisere den undeklasse hun selv kommer fra og siger at kontanthjælp og boligsikring skal fjernes fra mennesker i underdanmark, der bruges for mange miliarder på dem og det offentliges forsøg på at hjælpe dem. Desuden siger hun at dem fra underklassen har en dårlig moral. Hun mener at der man burde afskaffe alle offentlige ydelser og hjælp til underdanmark. Hun siger at vi har prøvet at 30-40 år med velfærdstaten og det virker ikke og har kostet milliader.
Men så er der nogen fra Karinas gamle kvarter, der ikke synes at hendes udlægning af hendes opvækst stemmer overens med det, dem fra Korskærparken i Fredericia, har oplevet det. Det starter med en artikel i MetroXpress. Læg mærke til at artiklen er senere opdateret med rettelse eller præcisering.
https://xdok.dk/?t=METRO-XPRESS-ghettoen-svarer-igen-paa-forfatters-kritik-vi-havde-fest-for-klassen-uden-karina-sidste-aar-alle-havde-arbejde-og-uddannelse
Liberal Alliance var i starten hurtige til at bruge Karina Pedersen i deres propaganda. “Underklassen har dårlig moral”. Det var lige noget de kunne bruge. Men da der på et tidspunkt sås tvivl om sandhedsværdien i Karinas Bog trækker de følgehornene til sig.
https://xdok.dk/?t=INFORMATION-liberal-alliances-karina-effekt

Lisbeth Zornig Andersen (til venstre)
Lisbeth Zornig Andersen (til venstre)
https://xdok.dk/?t=JYLLANDS-POSTEN-bittert-slagsmaal-fra-samfundets-skyggeside-alle-sociale-indsatser-i-velfaerdsstaten-er-humbug-for-milliarder

https://xdok.dk/?t=JYLLANDS-POSTEN-moderen-til-karina-pedersen-hun-var-for-stolt-til-selv-at-soege-kontanthjaelp-men-hun-levede-jo-for-nylig-af-min-offentlige-hjaelp

https://xdok.dk/?t=POLITIKEN-underklasse-mareridt-eller-fri-fantasi-her-er-overblikket-i-sagen-om-karina-pedersen

Her er lyden fra fire radioprogrammer. Det føste er et interview fra Radio24syv Morgen med Karina Pedersen og som omtales i videoen med Presselogen længere nede på denne side.
Det andet program er fra Shitstorm på P1. Først interview med Karina Pedersen og så har Zetland fået røde øre. Det tredje radioprogram er fra to dage med P1 eftermiddag. Til sidst er der et indslag fra Annejagt på radio 24syv.


I denne video følger vi Karina Pedersen hele dagen onsdag d. 31. august 2016 i programmet Adgang med Abdel. Karinas bog “helt ude i hampen” udkom tirsdag 23. august. Som det vises i Adgang med Abdel er Karina både i DR2 dagen, hvor hun debatere med Socialordfører for socialdemokratiet Pernille Rosenkrantz-Theil. Til sidst er Karina Pedersen i aftenshowet. Det hele foregår som sagt 31. august 2016.

https://tvx.dk/?nr=241

I presselogen på TV2 NEWS søndag d. 4. september forklare bl.a. netmediet zetland om Deres artikel der tilsyneladende ikke var faktachecket nok.

https://tvx.dk/?nr=242

Denne video med bl.a. Johannes Riis, litterær direktør i Gyldendal, der udtaler sig om hvor vidt Karina Pedersens bog “Helt ude i hampen” skal trækkes tilbage.

https://tvx.dk/?nr=243

Karina Pedersen fastholder at det hun har skrevet i bogen “Helt ude i hampen” er sandt.

https://tvx.dk/?nr=244

Her en video med et interview i TV2 News med Karina Pedersen. Journalisten har tilsyneladende ikke læst bogen, ellers ville han ikke lægge vægt på de bitte små detaljer der overhovedet er generelt for bogen som helhed og nogle af tingene f.eks. om hendes klassekamerater, omtaler hun slet ikke i bogen. Tåkrummende.
Bagefter vises et indslag fra Presselogen. Her stiller Journalisen et godt spørgsmål. Samtlige af de fire repræsentanter fra pressen, der er i studiet har ikke læst hele bogen. Tåkrummende af værste skuffe. Når man tænker på at bogen er meget nem og hurtig at læse og lix tallet er helt i bund.

https://tvx.dk/?nr=248Historien om “Fattig Carina”

Søger man på “fattig carina” på google (her med 100 poster på siden), finder man en masse artikler om emnet.
Noget andet der kan være interessant at søge er “carina effekten”